Korea


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 11510
Kayıt tarihi : 05/11/09

MesajKonu: Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı   Salı Kas. 12, 2013 7:10 pm

Songpyeon / 송편

Songpyeon yapışkan olarak adlandırabileceğimiz kolay ezilen (Nişastayı dışına kolay verebilen) Kore’ye özgü bir pirinçten yapılan geleneksel bir yiyecektir. Tteok adını verdikleri yiyeceğin bir başka versiyonu olarak da kabul görmektedir. Geleneksel olarak Kore İlkbahar festivali olan “Chuseok” festivali süresince yapılır ve tüketilir. Kore kültürünün popüler bir sembolüdür bu yiyecek. İçerisinde şeker, ezilmiş kestane bulunur. Çam iğneleri arasında pişirilir. Bunun temel nedeni ise çam ağacının güzel kokusunun yiyeceğe sinmesini sağlamaktır. Bu yiyecek farklı şekillerde de yapılmaktadır. Kayıtlara göre bu yiyeceğin tarihi Goryeo’ya kadar dayanmaktadır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://korea-sarang.nice-board.net
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 11510
Kayıt tarihi : 05/11/09

MesajKonu: Geri: Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı   Salı Kas. 12, 2013 7:11 pm

ENGLISH

Songpyeon is a traditional Korean food made from glutinous rice. It is a variety of tteok, consisting of small rice cakes traditionally eaten during the Korean autumn festival, Chuseok. They have become a popular symbol of traditional Korean culture. Songpyeon are half-moon-shaped rice cakes that contain a sweet filling made of sesame seeds or chestnut paste steamed over a layer of pine needles, which gives them the fragrant smell of fresh pine trees. They used to be made into various shapes with the participation of family members and were often exchanged between neighbors. They are eaten on Chuseok and other festive days.
The earliest records of songpyeon date from the Goryeo period.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://korea-sarang.nice-board.net
 
Songpyeon / 송편 / Kore Usulü Pirinç Tatlısı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yemek tariflerinden tatlılar : pratik çikoltalı top kek
» Bi Rain Resimleri
» TAŞRA TEŞKİLATI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Korea :: KORE MUTFAĞI&한국 요리-
Buraya geçin: